Якщо кому цікаво, вискажу свою точку зору.
Спочатку кілька фактів, потім мої роздуми щодо цього.
1. Я був абсолютно не в курсі домовленостей щодо організації дійства у Млині (про замовлений на всіх банкет).
2. Прийшли ми в Млин (Coder, дякую за прогулянку Львовом! ) коли вже народ "гудів".
3. Питань "а за чєй всє єто счєт" теж не виникало, бо стандартна ситуація, коли кожен замовляє собі особисто поїсти і попити (або замовляється групкою людей)... Відповідно в мене думки були не про те, аби приєднатись до інших (наминати чуже їдло ), а про те, що собі замовити поїсти.
4. Гроші я взагалі не здавав (навіть за замовлене пиво). Причина банальна - я під час збору грошей напевне що був біля барної стійки і тому тупо взагалі не знав, що збираються гроші для розрахунку. Тому для мене був великий сюрприз, коли повернувшись у залу мене зустріли як "ще одного злісного нездавача" ) А на той момент Тараса вже не було.
Тепер після фактів своїроздуми щодо цієї ситуації:
На обличчя факт, що не було нормальної комунікації. Хтось домовився про банкет, але до інших ця інформацію донесена не була. Я гадаю, що для тих, хто з"явився у Млині незаплановано (напевне що я був одним з таких людей...) можна було відразу по приходу донести інформацію щодо формату участі і тоді б проблем взагалі не було б...
В результаті, через брак інформації і відсутність єдиного розуміння ситуації виник такий сумний факт, який частково розрулив Тарас (за що йому величезна шана). Саме через відсутність єдиного розуміння виникли прикрі непорозуміння: з однієї сторони - "я заплатив тільки за те, що я замовляв і їв/пив" (і має рацію, не знаючи, що все замовлене на всіх), з іншої - "нікого не чухає, що ти їв чи не їв. Платити треба як всі" (справледливе обурення, якщо не знати, що людина не в курсі, що все для всіх). Якби було єдине розуміння, що це саме банкет, який замовлений на всіх, то на мою думку непорозумінь таких не виникло б. І не було б рігкого осаду Як в тому анекдоті - "Ложєчку то нашлі, но осадок остался" )
Звичайно я віддам при зустрічі Тарасу 100 грн, хоча замовляв лише кілька бокалів пива і до загального столу не мав справи (бо не знав, що в нас загальний банкет). Але як абсолютно справедливо і правильно зазначив Coder - "нє знаніє нє освободжаєт от отвєтствєнності". Тому це нормально, що з мене 100 грн. Віддам
До чого все це було написано - хотілосся б, щоб на майбутнє було більше комунікації І таким чином не виникало непорозумінь і не залишалось "осаду" ))
Ще раз хочу подякувати LoBу за чудово організовану зустріч і банкет після матчу!
P.S. Все написане вище було не для того, щоб когось звинуватити або образити! А для того, щоб в майбутньому унеможливити подібні ситуації ) Тому прошу не ображатись